Omgeving

De boerderij ligt zo’n vijftien kilometer uit het centrum van Paramaribo, net op de grens van de districten Wanica en Saramacca. Met de bus, taxi, fiets of huurauto is de stad goed te bereiken. De bekende Kwattaweg ( geen Surinamer die deze weg niet kent...) is nog geen kilometer van de boerderij verwijderd en is onderdeel van de zogenaamde Oost-Westverbinding. Deze Oost-Westverbinding verbindt Albina (grensplaats Frans Guyana) en Nickerie( grensplaats met Guyana) met elkaar. Een zijweg van de Kwattaweg is de Weg naar Zee die leidt naar een indrukwekkende hindoestaanse tempel. Deze tempel is een bedevaartsoord voor Surinaamse Hindoestanen en alle enorme beelden zijn giften.

De weg naar deze tempel toe is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Men vindt er een grote diversiteit aan roofvogels, moerasvogels en reigers. Tegen de avond kleurt de lucht regelmatig oranje-rood als een vlucht rode ibissen een slaapplaats voor de nacht zoekt.

Wij kunnen u een aantal fantastische tours en binnenlandtrips aanraden. Wij hebben contacten met diverse touroperators die garant staan voor uitstekend verzorgde trips. Wat dacht u bijvoorbeeld van een onvergetelijke boottocht tijdens zonsondergang waarbij u dartelende surinaamse dolfijnen om de boot  kunt zien springen. Of misschien vindt u het interessant om een tripje te maken naar het strand van Matapica  waar u ’s nachts de indrukwekkende zeeschildpadden uit het water kunt zien kruipen om hun eieren te leggen. Deze trips zijn beide heel gemakkelijk te doen vanuit onze boerderij. Kijkt u maar eens op www.waterproofsuriname.com of op www.budgettours.info.

U kunt natuurlijk van tevoren al een interessante trip boeken, maar eenmaal in Suriname, zult u merken dat er veel kleine reisbureaus interessante aanbiedingen hebben naar bestemmingen, die in Nederland niet eens bekend zijn. Wij zijn regelmatig in het prachtige binnenland van Suriname te vinden en zijn dus goed op de hoogte van wat u kunt en mag verwachten, en wat wel en wat niet geschikt is voor eventueel meereizende kinderen. We helpen u graag, geheel vrijblijvend, met uw keuze.

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam